В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало

...
 В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало
Коментари Харесай

МВР потвърди, че у нас е открит тайник с оръжия за "Хамас"

 В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало да бъдат употребявани за набези против еврейски религиозни здания в Германия, заяви немският вестник " Шпигел ". От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че в действителност има подобен случай. Предстои да бъде предоставена публично повече информация.
 
Става въпрос за акцията извършена в ямболското село Дражево на 28 март, за което  Zonanews  вече писа. Тогава в автосервиз бяха открити огнестрелни оръжия и муниции, благосъстоятелност на мъж - картечен револвер, две пушки, шест револвера, две револвера, противотанков снаряд и голям брой патрони от друг диаметър. Също по този начин 20 броя капсул-детонатори, детониращ връв и железни кутии с барут. Обвиненият е с мярка " задържане под стража ".
 
 Незаконен револвер Незаконен револвер Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
" В южната част на България, в под земята склад бяха открити оръжия и муниции, които евентуално е трябвало да бъдат употребявани за офанзиви на " Хамас " против еврейски обекти в Германия, най-вече в Берлин ", заяви изданието, базирайки се на източници от Федералната работа на престъпната полиция. Някои от оръжията са отчасти неизползваеми заради наслойка.
 
Информацията за склада за оръжия е получена посредством разбор на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, задържани в Берлин и Нидерландия през декември 2023 година Те са обвинени, че приготвят хранилища с оръжия, предопределени за терористични офанзиви по поръчка на " Хамас " в Европа.
 
В средата на месец декември немската работа е разкрила фотоси на няколко револвера, пълнители и други елементи от оръжие в мобилния телефон на един от задържаните. Цифровите следи от фотосите водят проверяващите до място в Южна България, където огнестрелното оръжие е " заровено в торба под дърво ".
 
Има подозрения, че сходни хранилища са готвени и в Полша. Твърди се, че няколко от обвинените са пътували там неведнъж. Все още обаче информацията за сходни тайници в Полша не е доказана. При арестите през декември от обвинените не са конфискувани огнестрелни оръжия.
 
Откритието в България обаче демонстрира, че терористичната организация има тайници с оръжия в Европа. Германските и европейските прокурори са осведомени от израелските секрети служби за хипотетични терористични проекти на членове на бойното крило на " Хамас ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР